Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ изрази сочувство до канцеларот на Австрија, Себастијан Курц за настаните кои се случија во Виена.

Почитуван Канцелар Курц, примете го моето сочувство и најдлабоко жалење за настаните кои се случија во Виена.
Овој напад е терористички напад на цела Европа, и на вредностите кои ние ги негуваме. Македонците сочувствуваат со Австријците во овие тешки моменти. Нашите молитви се со Вас и Вашата држава“, напиша Мицкоски.