Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на вечерашната дебата со лидерот на СДСМ, Зоран Заев на Македонската телевизија кажа дека Заев ја ставил раката на срцето и ја спомнал жицата со што со сигурност не ја говори вистината.

Зоран Заев кажа дека сме добиле одлука за почеток на преговорите, стратешката цел на државата е исполнета.

Европската комисија усвои рамка, Европската комисија е со целиот свој легитиимитет интегритет и кредибилитет од земјите членки