Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски напиша:

Во парламентот, Зоран Заев и СДСМ одбија да изградиме национален консензус и да ги потврдиме црвените линии за одбрана на македонскиот идентитет, јазик, култура, обичаите и малцинствата.

Заев ги стави на маса и тргува со овие нешта.

Денес, протестираме во Скопје, пред Владата и МНР (од 15 ч.) и уште 15 други градови (од 18 ч.), за да се спротивставиме на погрешните политики на СДСМ и Заев.

Оставка на Заев, слобода за народот!