Германската канцеларка Ангела Меркел, на денешната заедничка прес конференција со премиерот Зоран Заев, истакна дека се надева дека Македонија што побрзо ќе стаппне дел од семејството на ЕУ и НАТО.

Зборувавме за можноста за отварање на вратите во евроатлантското семејство за Македонија. Потребно е уште многу работа, но предусловот е да имате успешен референдум. Не сакам да се мешам во вашата одлуката, но ова е историска шанса. На 30 септември не останувајте дома на тој историски ден, искористете ја вашата шанса. 30-ти септември е уште еден ден клучен за вашата иднина, рече Меркел.

Заедничка прес-конференција со германската канцеларка Ангела Меркел

Заедничка прес-конференција со германската канцеларка Ангела Меркел.

Posted by Zoran Zaev on Saturday, 8 September 2018