Министерот за надворешни работи Бујар Османи е должен да му обезбеди престој на шефот на руската дипломатија Сергеј Лавров во Скопје на Самитот на ОБСЕ, нагласува адвокатот Тони Менкиноски.

Тој за „Република“ објаснува дека според Виенската конвенција Македонија мора да му овозможи на Лавров да присуствува на Самитот на ОБСЕ.

Ние немаме никакви лоши односи како народ со Русите и како членка на ОБСЕ, Македонија треба да му обезбеди добар и мирен престој на Лавров-вели Менкиноски во интервјуто за „Република“ кое ќе биде објавено утре.