Новиот премиер на Република Македонија, Димитар Ковачевски, во денешното гостување во емисијата „Само интервју“ на Канал 5, зборувајќи за неговата политичка кариера, изјави дека планира да остане на функцијата премиер ни помалку ни повеќе, туку 12 години.

Откако ќе завршам со политиката еден ден, веројатно ќе имам нов предизвик, после 12 години или колку ќе бидат, бидејќи јас се уште се чувствувам за млад и способен“, додавајќи дека планира да го доврши мандатот како премиер, и да остане на функцијата уште два цели мандати.