Собранието на Република  Македонија денеска треба да ја одржи 83. седница на која пратениците ќе поставуваат прашања до членовите на Владата.

Почетокот на седницата е предвиден за 11 часот.

Седницата со пратенички прашања се одржува секој последен четврток во месецот.