Коста К.(14) се обидел да избега од Детската клиника за неврологија и психијатрија на Клиничкиот центар на Србија!

За среќа во последен момент бил фатен од полицијата која ја обезбедува внатрешноста на болницата, дознава „Информер“ .

Се обидел да побегне само неколку дена откако преку видео-врска сведочел за обвинението дека неговиот татко Владимир К. лошо го обезбедил оружјето со кое подоцна Коста го извршил масакрот.

Полицајците кои се во самата болница и го обезбедуваат Коста во еден момент слушнале бучава. Тие веднаш се упатиле во правец на вревама и се шокирале кога го виделе Коста како се обидува да избега. За среќа полицијата го фатила и сега безбедносните мерки се уште повисоки.