Официјалниот Твитер профил на Мисијата на Македонија во ЕУ се користи и за приватни разговори. Па така на социјалните мрежи беше објавен твитер разговор за лек за  акутни напади „Номигрен“. На разговорот се придружува провладината новинарка Тања Милевска која прашува кое е генеричкото име на лекот.

На тоа офицјалниот профил на македонската мисија одговора „Маја го пиеше прашај ја“.

Откако „фармацевтскиот“ разговор беше објавен, одговорот од Мисијата при ЕУ веднаш беше избришан од Твитер.