Започна седницата за уставните измени.По целодневното одложување поради преговорите помеѓу Зоран Заев и Билал Касами конечно пратениците се собраа.

Во салата се присутни само пратениците од владејачкото мнозинство и независната група на ВМРО-ДПМНЕ.

Пратеничката Елизабета Канческа Милевска која рече дека амадманот на нивната група која побара новото име Република Северна Македонија да важи само за меѓународна употреба откако премиерот Зоран Заев не го прифати нивното барање.

-Заев ќе го води сенка дека нема да прифати промена на уставното име, но и ВМРО-ДПМНЕ кои се неми набљудувачи на целиот процес и го избраа најефтиниот начин и на дело на потврдија лажната политика и патриотизам.Потврдија дека сакаат некој друг ова да го заврши.Не се чустуваме како предавници-нагласи пратеничката