Каде ќе бевме денес ако Гоце одлучеше да ја свитка кичмата и да не се бори за независност, каде ќе бидеме ако му дозволиме на Заев денес во наше име да ја витка кичмата пред сите?, се наведува во видео пораката на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски во видеото за нашиот револуционер и за неговата херојска политика наспроти сегашното витикање на кичма на Зоран Заев пред соседите.