Јавниот обвинител Љубомир Јовески во врска со случајот што вчера го отвори ОЈО најави проширување и за други лица доколку бидат обезбедени докази.

Обвинителството е определено неселективно да ги гони сите лица за кои во постапката ќе докаже дека строриле кривично дело. Ве уверувам дека доколку во истрагата Обвинителството обезбеди докази и инволвораност на други лица и против нив ќе биде и против нив ќе биде покрената соодветна постапка.