Игор Јанушев од ВМРО-ДПМНЕ преку статус на Фејсбук пишува дека пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ секогаш била и ќе биде на страната на народот.

А, нѐ “убедуваа” дека не можело, дека сме биле против, дека пратениците на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата го блокирале Собранието … и не знам што уште не … и види мајката, значи кога ќе ги демаскираш и “извадиш на виделина” – можело да се гласаат само пакетот мерки за Ковид 19.

Пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ секогаш била и ќе биде на страната на народот.

За разлика од СДСМ, кој се главен носител на лажни вести, ние како пратеничка група предложивме специјална седница за Петтиот пакет мерки, ветивме поддршка, гласавме ЗА!, стои во неговиот пост на Фејсбук.

А, нѐ “убедуваа” дека не можело, дека сме биле против, дека пратениците на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата го блокирале…

Posted by Igor Janushev on Thursday, March 25, 2021