Поранешниот македонски премиер Никола Груевски денеска бил приведен во Будимпешта по барање на судот. Се појавил во  судница каде ќе биде сослушан во врска со барањето на македонските власти за негова екстрадиција. Груевски во Унгарија има статус на лице со политички азил.

Сослушувањето почнало во десет часот, а тоа е затворено за јавноста, објавија унгарски медиуми.