Германскиот канцелар Олаф Шолц треба да ја посети Србија на 10 јуни, потврдија за ДВ од српски дипломатски извори. Белград ќе биде главна станица на неговата посета.

„Се стремиме кон тој датум, посетата допрва треба да се координира со другите земји од регионот“,велат гернаски извори

Шолц, покрај Белград, секако ќе ја посети и Приштина, а патувањето има тенденција да прерасне во мала балканска турнеја со посети на Тирана и Скопје, а можеби и Сараево.