Германскиот европратеник Рејхард Бутикофер е разочарон, од како што вели континуираното предавство на Македонија од страна на ЕУ. Тој ги коментира „слатките“ зборови на претседателката на ЕК Урсула фон дер Лајен која твитна на македонски „Ве чекаме во ЕУ“.

Многу ми е срам поради континуираното предавство на Македонија од страна на ЕУ. Зборовите на Фон дер Лајен не можат да бидат доволно слатки за да го премачкаат ова.