Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ денеска пред Собранието на Република Македонија направија герила акција преку која му порачаа на претседателот на собранието Талат Џафери да си даде оставка.

Тие со транспарент на кој пишуваше „Талат оставка!!!“, уште еднаш го потсетија Џафери дека е редно време да го послуша гласот на народот и да си даде оставка по срамното однесување во законодавниот дом.