Водителката Лила Стојановска пред судот потврди дека дала позајмица за 1ТВ во висина од 500.000 денари. Таа рече најпрво давала донација а потоа и позајмица.

На прашањето дали тие пари прво и ги уплатил Јовановски за потоа таа да ги уплати на сметката на телевизијата Стојановска рече дека тоа не е точно.

-Никој не ми дал пари, тоа се мои пари, ги уплатив од мојата сметка во банка-објасни водителката.