Комисијата за заразни болести на владата ќе и предложи сите економски оператори да имаат крај на работното време во 23 часот односно, еден час пред полноќ се ќе мора да биде затворено.

Покрај оваа мерка, Владата ќе предложи и 50% намалување на капацитетите во јавниот превоз.

Ако овие мерки не дадат резултат, следниот чекор ќе биде полициски час“ најави Филипче.