Министерот за здравство Венко Филипче на својот фејсбук профил откри колку дози од вакцината на Фејзер ќе пристигнат во февруари.

Одлична вест на почетокот на годината. Првата доза од 5850 вакцини против Ковид 19 од производителот Фајзер ситигнува во февруари, а во директни преговори обезбедивме 800.000 дози за цела 2021. Пратка со поголема количина вакцини ќе дојде во март и април, а динамиката за цела 2021 година дополнително ќе ја утврдиме.

Одлична вест на почетокот на годината. Првата доза од 5850 вакцини против Ковид 19 од производителот Фајзер ситигнува во…

Posted by Венко Филипче on Monday, January 4, 2021