Во Бугарија, сите се обединија околу повикот „Да им покажеме на Македонците каде им е местото“. Како човек кој одамна се занимава со историја се прашувам: Што им е на овие луѓе? Пишува бугарскиот политолог Евгениј Дајнов, за Дојче веле.

Целиот текст овде.