Во Албанскиот театар во Скопје вчера раководството на ДУИ и други албански политички и бизнис лидери се собраа да го одбележат Денот на кечето.

Гостите и учесниците во културно-забавната програма беа сите облечени со кечиња – традиционалната албанска капа чие носење веќе губи на популарност во Македонија.