Министерот за надворешни работи Никола Димитров и амбасадорката на Украина, Наталија Задорожњук ќе потпишат договор за безвизен режим меѓу двете земји.

Во најавата од МНР пишува дека средбата ќе започне со потпишување на спогодба меѓу владите на  двете земји за условите за меѓусебни патувања меѓу граѓаните на двете земји. Најавено е и дека по потпишувањето ќе следи куса куртоазна.

Изјави за медиумите не се предвидени.