ВМРО-ДПМНЕ денеска продолжува со протести во 11 градови кои ќе започнат во 18 часот.

-Продолжуваме, заедно со народот против продажбата на татковината. Народот се буди и нема назад. Срамот на Зоран Заев не е заеднички. Да не дозволиме Зоран Заев да ја менува историјата, туку да пратиме порака тој да замине во историјата. „Време е граѓаните на Крива Паланка, Кратово, Свети Николе, Неготино, Струмица, Гевгелија, Струга, Крушево, Кичево, Македонски Брод и Гостивар да се обединат против злото наречено Зоран Заев, порачуваат од ВМРО-ДПМНЕ.

Протест сега, за да не биде предоцна! Оставка на Заев, слобода на народот“- посочуваат од партијата.