Американската амбасадорка во земјава на Фејсбук напиша дека корупцијата ги загрозува меѓусебната доверба едни во други, во Владата, во правдата и економијата

Индексот за перцепција на корупцијата на „Транспаренси Интернешнл“ во 2020 година е јасен сигнал дека борбата против корупцијата останува критично важна задача за Македонија и фокус на нашето стратешко партнерство, вели амбасадорката на САД во земјава, Кејт Брнз.

“Corruption threatens all elements that bind our societies—trust in each other and in government, belief in fairness and…

Posted by U.S. Embassy North Macedonia on Friday, 29 January 2021