Поранешниот македонски претседател по подолго време ќе се појави во јавноста. Тој е најавен како говорник на бизнис форумот на Копаоник. Покрај него како учесници се најавени видни гости како Ана Брабиќ, Драган Бјелорглиќ, Мирко Цветковиќ, како и новинарката Деа Ѓурѓевиќ која за малку ќе останеше без рака по сообраќајната несреќа.

Црвенковски речиси вооошто не ги коментира случувањата во Македонија а не се појави ниту на изгласувањето на Протоколот на НАТО во Собранието.