Бојан Јовановски на денешното сведочење во случајот „Рекет“ проговори за тоа каков им бил односот со поранешната специјална обвинителка Катица Јанева.Тој тврди дека со неа разговарале на разни теми па дури и за љубовните проблеми што ги имале и двајцата.

Разговаравме за многу работи. Таа без проблем ја прифати мојата сексуална ориентација која во целиот процес на други им е главен проблем. Со неа имав пријателски однос бидејќи е непоредна жена-рече Јовановски за Јанева.