Алтернатива“ ќе биде новата партија на Африм Гаши. Тој се реши на ваков начин откако започна расколот во Беса и со лидерот Касами по лошите резултати на локалните избори. Судскиот процес ќе биде прекинат а Беса си останува на досегашниот лидер Билал Касами

Новата регистрација на партијата ќе се регистрира во следните денови