Аудио снимката од приведувањето на Стефан е доказ дека се работи за нарачка на Спасовски и Заев.Од фрапантната аудио снимка направена при апсењето на Стефан Калошев се слуша како полицискиот службеник го малтретира, тепа и пцуе, обвинува ВМРО-ДПМНЕ.

Според партијата, ваквиот однос на МВР на Спасовски со протестантите е доказ дека се работи за наредба и нарачка на Заев у Спасовски.

Кога полициските службеници беа прашани има ли основ за уапсењето, одговорот беше сигурно има, ова можеа да го слушнат сите од снимките кои беа емитувани во медиумите. Ова е доказ дека Заев и Спасовски ги ставиле во неблагодарна положба и полициските службеници кои морале да ги извршуваат нивните нарачки.Тоа што МВР молчи е обид за стишување на скандалот.Поднесена е претставка до Одделот за внатрешна контрола во МВР и очекуваме санкција и извинување.ВМРО-ДПМНЕ не се плаши, а ниту народот се плаши.