Љубомир Фрчкоски го одбил предлогот за телевизиски дуел на Стојан Андов, уште пред тужбата, откри Андов вечерва неговото интервју за Канал 5 телевизија.

Во неговото гостување на телевизија рекол дека тој во книгата е претставен како убиец, рекол дека сум недоветен. Прво добив писмо дека ако јавно не му се извинам ќе ме тужи. Му реков дека нема да му се извинам, и му предложив да имаме ТВ дуел за да видиме дали има основа за тужба. Тој тоа го одби. Според она што го зборува, тој не ја прочитал книгата. Тој треба да ја прочита книгата, вели Андов.