Претседателот на Собранието Талат Џафери објасни дека амбасадорката на САД Кејт Брнс се интересирала дали Законот за јавно обвинителство може да се донесе до 15 септемви кога завршува мандатот на СЈО.

Тој нагласи дека што се однесува до процедурите законот би можел да се донесе и порано но оти тоа ќе зависи од усогласеноста на партиите.