Бојан Јовановски на денешото рочиште бил во постојана комуникација со тогашниот премиер Зоран Заев и оти тој знаел за сите активности што ги имаат со Катица Јанева.

Жал ми е што не се вештачи мојот мобилен да се види целата комуникација со Заев, но и со Оливер Спасовски кому му пријавив дека Орце ме снима“-рече денеска Боки.

Бојан Јовановски уште рече и дека предметот е од интерес на подземјето,  и оти главна цел било рушење на 1ТВ и на СЈО.

Тој истакна дека токму и тогашниот премиер Заев имал интерес да го снема СЈО.

„И самиот тогашен премиер Зоран Заев имаше интерес да го снема СЈО“, рече Боки додавајќи дека слушал снимени разговори кај Кичеец во кои се слушало како Заев зборувал за избори во Охрид