Во одредени делови на во северозападна Кина падна жолт снег, феномен кој според метеоролозите  настанува во комбинација на снег и песочна бура .

Снегот со висина до 20 сантиметри  падна во саботата во неколку градови ,а на социјалните мрежи се споделуваа слики и снимки од овој феномен. Граѓаните приметиле дека  површината на снегот е покриена со слој на прашина

Директорот на метеоролокиот институт  изјавил дека снегот се помешал со песочна бура.