Големо внимание предизвика свадбата на ќерката на Бекир Изетбеговиќ Јасмина и нејзниот избраник Ќамил Хумакчиќ.

Но, медиумите во Босна и Херцеговина веднаш прочепкаа по минатото на новиот зет најдоа инетересни моменти. Ќамил живее во Германија и има ИТ фирма но и друго занимање. Тој е еден од сопствениците на фирма за деловна придружба, односно изнајмува девојки за разни настани.

Клиентот се јавува во неговата фирма и си изнајмува девојка по желба за придружба на некој наста, на ден , час или на неколку денови.

Со ескорт услугите клиентите можат да ги поведат девојките на одмор или на деловно патување а услугите воопшто не се евтини.

За свадбата со Јасмина зетот наводно платил 500.000 евра. Ни Јасмина воопшто не е наивна.

Претходно беше верена со познат босански јутубер, се говореше и дека земала дрога , а најголеми клиенти во нејзината марткетинг агенција и биле богати компании благодарение на врските на нејзниот татко.