Здравко Чолиќ синоќа  го „запали“ Задар. Во целосно распродадената најголема спортска сала во Задар, неговото музичко патување траеше повеќе од три часа, во кое изведе дури 46 песни од својата богата кариера.

foto kurir.rs

Тоа беше неговиот најдолг концерт кој го памети затоа што публиката, скандирајќи и навивајќи, буквално не му дозволи да се симне од сцената.Женскиот дел од публиката дури го гаѓаше Чола со градници и гаќички.