Лекарите ја предупредија Јелена Карлеуша дека здравјето и е сериозно нарушено оти итно мора да земе одмор и да оди на лечење. Иако отпрвин таа мислела дека не е ништо сериозно и оти се работи за мигрена, во прашање е сосема нешто друго.

На Јелена и е оштетена половината, рскавицата меѓу двата вратни пршлени и се истрошени и оти мора да оди на третман. Но, прво што мора да го направи е да мирува и прекине со настапи но таа не сакала да ги послуша.