Се огласи фолк пејчката Цеца Ражнатовиќ откако беше објавено дека нејзините песни и спотови се забранети во Албанија. Според неа, музиката не треба да има бариери и граници и дека таа праќа само љубобни пораки во своите песни.

Никогаш во своите песни не сум праќала политички пораки и омраза, туку само љубов. Јас сум патриот и го сакам својот народ но тоа не значи дека мразам друг или дека не ги почитувам оние кои се друга вера, кожа или нација.Тоа не сум јас-одговори Цеца.