Оние што ја паметат југословенската музичка сцена сигурно се сеќаваат на групата Сребрени крила. Пејач во таа популарна група од осумдесеттите години беше Владо Калембер. Познат по својот дебел и рапав глас ги полнеше стадионите и салите од Македонија до Словенија.

Потоа Владо имаше соло кариера а настапи и на Евровизија во тандем со Изолда Баруџија.Југословенскиот избор се одржа во Универзалната сала а победи песната „Чао Аморе.

Владо денеска има 68 години и го задржал карактеристичниот изглед.