Првиот месец во годината знае да биде незгоден. Сите очекувања кои сме ги имале во претходната година воглавно не се остваруваат па затоа во јануари реалноста ни удира во глава.За овие три знаци јануари ќе биде навистина тежок месец.

Близнаци

Чувајте се од токсични врски. Многу работи ви се случуваат на љубовен план и треба да размислите дали се подтотвени да му се посветите на еден партнер.Во текот на годината ќе имате афера но немојте да се фрлите веднаш во врска. Бидете внимателни и не правете ништо прерано.

Вага

Посветени сте на кариерата но време е да се посветите и на семејстото и домот. Треба да поминувате повеќе време со саканите и не заборавајте дека рамнотежата е клуч на здравиот разум..Ова нека биде месец за вашата фамилија.

Водолија

Кармата овој месец ќе ве нападне.Можете да бегате но не можете да се сокриете од неа.Не сакаме да ве плашим но време е да погледнете на себе и на вашето однесување. Можеби се чуствувате изгубени и не можете да видите зошто се тргнало наопаку, но се се случува со причина.