Водителот на американската телевизија Фокс Њус, Пит Хегсет, ги шокираше присутните  во студиото кога го кажа својот став за хигиената.

Водителот изјави дека цели 10 години не ги миел рацете затоа што според него „микроби“ не постојат. Дипломецот од Харвард и Пристон дополнително ги шокира гледачите кога објаснува дека микроорганизми нема затоа што не може да се видат со голо око.

По ваквата изјава имаше „бран“ реакции на социјалните мрежи, од кои некои беа дури и позитивни. Останува прашањето, колку од овие коментари и признанието на водителот се искрени.