Италијанската актерка Софија Лорен била заљубена во Јосип Броз Тито, раскажуваат неговите готвачи.Таа била честа гостинка кај него, а посебно сакала да доаѓа на лозјата на Маршалот во местото Гроцка крај Белград.

Јованка била многу љубоморна поради тоа, посебно кога Софија доаѓала приватно.Двајцата биле големи хедонисти. Тито многу сакал да јаде грозје и да пие вино, а пак Софија обожуалала пилешко и бајадера.