Честит 23 октомври – Ден на Mакедонската револуционерна борба!
„Македонија ако ја немаше би требало дипломатијата да ја создаде – за доброто на Балканот“. Петар Поп Арсов, во пресрет на Париската мировна конференција 1919 г.
Пред спомен куќата на Петар Поп Арсов (1868-1941), учител, филолог, публицист, „лозар“, револуционер.

Честит 23 октомври – Ден на Mакедонската револуционерна борба!

„Македонија ако ја немаше би требало дипломатијата да ја…

Posted by Irena Stefoska on Friday, October 23, 2020