Сeлото Војници кај Љубушки е познато по големиот број на автомобили Мерцедеси и по тоа што имаа повеќе автомобили од оваа марка отколку жители. Тие други возила едноставно не признаваат.

На ова место земјоделците речиси секогаш први почнуваат да садат ран компир, но годинава повеќе од кога било досега се загрижени колку ќе биде исплатливо садењето со оглед на драстичното зголемување на цените на суровините. Парите што ќе се заработат од продажбата на компири ги користат да купат нови возила. Се разбира исклучиво Мерцедес.

Погледнете ја нивната приказна