итарската легенда Влатко Стефановски во интервју за хрватските медиуми откри како го минува животот по загубата на братот и сопругата, како се носи со бремето на звезда и легенда на Балканот и што мисли за повторното собирање на „Леб и сол“.

Тој вели дека одбил групата повторно да има „reunion“ а објасни и зошто.

Сметав дека еден „реунион“ е доволен иако и после тоа стигнуваа ненормални понуди.Сцената е сакрално место и мора да се одгледува љубов.Ако нема љубов нема добри свирки. Патетична ми е и турнејата на Ролинг Стоунс. Време им е да се преселат на југот на Франција или во Калифорнија и да копаат лозја и прават вино со нивна етикета. Можеш да глумиш дека си млад некое време а после тоа преоаѓа во патетика.