Нора Шаќири не е повеќе директор на Театар Комедија. Во очекување на официјална информација, се обидовме да контактираме со Шаќири, но не одговори на телефонските повици.

Во изминатиов период имаше информации дека вонредна инспекциска контрола влегла во Театар Комедија по пријава дека директорката Нора Шаќири-Марковиќ вршела мобинг и психичко вознемирување врз вработените во театарот.

Тогаш таа за порталот „Локално“ изјави дека нема коментар за ситуацијата, па топката ја префрли кај колективот, со цел да се дознае дали им е вршен мобинг на вработените во театарот.