Владо Јаневски објави хрватска верзија на својот најнов хит „Откако си негова“. Сега песната се вика „Otkad si njegova“. Текстот на песната е горе-долу ист но прилагоден на хрватското говорно подрачје.

Владо пред неколку дена стана ексклузивец на најголемата дискографска куќа во регионот „Croatia Records“ која ќе објави албум на хрватски јазик и ќе биде задолжена за неговата кариера.