Црногорскиот актер Жарко Лаушевиќ почина денеска од рак на белите дробови.Тој две недели бил приклучен на вештачко дишење и семејството се надевало на чудо но состојбата постојано му се влошувала.

Тој пред еден месец се појави во „Сава центар“ на премиерата на филмот „Херојите на Халијард“ и сите забележаа дека е ослабен и изгледа истоштено.