Холандската компанија Oceanco ja  изгради  јахтата со кодно име Project 721 или Y721, која е во сопственост на американскиот милијардер Џеф Безос.

Кога ќе биде испорачана на основачот на Амазон, ќе биде најголемиот едреник во светот, долг 127 метри и секако еден од најскапите.

Огромните димензии ги потврдува и висината – цели 70 метри, па Y721 ќе собори неколку рекорди, пренесува Autoevolution.