Роберт Шаулиќ, вонбрачниот син на Шабан Шаулиќ е сериозно болен, пишуваа српските медиуми. Тој има епилепсија но здравствената состојба нагло му се влошило и стравува дека може да почине.Поради тоа, да го повикува неговиот татко и оти наскоро ќе му се придружел.

Роберт беше отфрлен од семејството на неговиот татко и живее во Зрењанин. Живее речиси без пари и не може да си ги приушти ни најпотребните лекови.

Планираше да учестува во оставинската постапка на татко му ,но негови пријатели велат дека сега веќе не е заинтересиран и оти претчуствува дека крајот му се ближи.