Не сите зодијачки може да се пофалат дека се паметни но еден навистина ја има таа особина. Тоа е Водолијата.

Овој знак важи за независна личност и слободта и е основен услов за среќа. Однадвор изгледаат бездушно и студено но одвнатре се пријателски расположени и секогаш сакаат да помогнат

Сакаат кога сите околу нив се среќни и сакаат да им помагаат на пријателите неочекувајќи ништо за возврат.Она што го сакаат најмногу е да живеат без обврски. Најчестите професии на овој знак се психолози, социјални работници и работа поврзана со комуникации.